söndag 5 september 2010

Rollerskate dancing i Central Park

Kul på hjul. Ett klassiskt inslag i Central Park är de sköna rullskridsko-rollerblade-inlines-dansande freaksen. Unga, gamla, normala, onormala, som gärna visar upp sig för horderna av parkbesökare. Speciellt kul är det att se pardansarna som glider fram i trans. Ju konstigare desto bättre.




Parkmusik

Lunchunderhållning i parken.

A walk in the park

Tog en tur i Central Park idag. Grymt mycket folk, både turister och bofasta som kände för att tillbringa den soliga söndagen i parken. Gatumusikanter överallt, av olika kvalitet. Vi satte oss på en bänk i allén som är med i var och varannan film och intog den medhavda macklunchen. Det blev även ett par geocacher innan vi begav oss hemåt igen.


Berömd skyline – precis som i alla filmer.


Lunch.


Columbus. Upptäckte Central Park. Foto: Fabian.




Välgömd geocache. Nr 545 för Team Gribing.

Svenska kyrkan i New York

Söndag. Idag kom vi på att ett besök i Svenska kyrkan i New York kunde passa. Vi tog oss upp till de fina kvarteren runt 5e avenyn och 48e gatan. Svenska kyrkan ligger inklämd mellan höga skyskrapor och erbjuder en mental oas i den stressade omgivningen. Vi deltog i gudstjänsten som hölls av en kvinnlig präst på tillfälligt besök – i vanliga fall präst i Kiruna. Något ovana kyrkobesökare som vi är tog vi oss ändå igenom gudstjänsten och fick efteråt en trevlig fika- och pratstund med den ordinarie prästen, Kajsa Öhlmer, före detta flygplatspräst på Arlanda. Efter detta rofyllda och anorlunda besök var det dags att ge sig ut i turisthavet igen, mot Central Park.






Visa Familjen i New York 2010 på en större karta