tisdag 7 september 2010

Top of the Rocks

Dags för lite skyskrapsutsikt. Vi valde Rockefeller Center den här gången, vilket visade sig vara ett mycket bättre alternativ än Empire State Building. Mycket bättre utsikt åt alla håll, inklusive Central Park, plus att man fick en kanonvy ner över södra Manhattan och just Empire State Building.


Magnifikt.


Utsikt norrut över Central Park. Notera att det inte finns staket, bara tjockt glas...


Whohoo! Höjdkänsla.


Unik bild. Alla på ett ställe samtidigt.

Leksaker!

En av höjdpunkterna både för barn och vuxna är förstås besök i de imponerande leksaksaffärerna. Vi började i Toys´R us vid Times Square, fortsatte genom Lego:s conceptstore vid Rockefeller center, och avslutade i F.A.O. Schwartz uppe vid Apple Store/Hotell Plaza.


Leksaksaffär med eget pariserhjul. Sofia, Ella och Fabbe sitter i den rosa barbie-bilen till vänster.


Optimus Prime ledare för Autobots, och Fabbe, leksaksturist.


Trevligt ställe.


Psst, Fabbe, den här T-rexen är ju levande...


Hupp? hupp? hupp? hupp? hupp? hupp? hupp?


The Lego Space Shuttle. Bara 999 dollar (7400:-)
Finns att se i Lego:s concept store och måste beställas.


Ella utanför Lego-butiken.


En hel del välkända figurer dök upp hos FAO Schwartz.


Och en del mindre kända.








Här höll en av butikens killar på att demonstrera en slags bygg-foam. Vi tyckte att det saknades något och kompletterade med en attackerande arme med stormtorn. (till höger i bild)

Geocaching vid Berlinmuren


I New York finns allt, till och med en berlinmur. Och det var som så ofta geocachingen som tog oss till denna udda plats, bara ett stenkast från 5 avenue. Cachen hittades med lite teamwork.


En annan udda plats var den coola passagen mellan två block nära Rockefeller center. En tunnel genom en mur med rinnande vatten runt om. Cachen i detta fall hette passande "Walk through water". Här var det svårt att leta efter burken utan att folk runtomkring och vakter såg nåt, så det fick bli skoknytartricket.