söndag 12 september 2010

Fjällräven runt hörnet


Välbekant logga.

På väg hem ikväll på gatan vi bor på såg vi plötsligt en välbekant logga i ett fönster, Fjällräven. På dörren satt en lapp med info om att butiken nu byggdes om inför höst och vintersäsongen. Vi kikade in och fick kontakt med en kille som snickrade för fullt därinne. Tydligen var det tänkt att vara klart redan på torsdag, och med officiellt öppnande i oktober. Lite knepigt ställe att ha en konceptbutik i New York bara. Hoppas det går bra hur som helst.


Bygge pågår.

Pantamera


Den här killen hade samlat på sig en och annan burk...

Nördarnas paradis



Idag gjorde vi ett återbesök i en riktigt intressant butik. "Forbidden Planet" i ena hörnet av Union Square. Det är en serietidnings-seriefigur-fantasy-scifi-manga-figursamlar-butik kan man kanske säga. Totalt fullsmockat med dom coolaste figurerna från seriernas, filmernas och TV-seriernas värld. Ironman, Transformers, Star Wars, Star Trek, Smurfarna, Rocky, Manga, Marvel, Blixt Gordon och så vidare. Framför allt Star Wars är ju alltid fascinerande. Här kan man köpa originalmodellerna från 70-talet eller nyare kombinationer av tex StarWars och Transformers.


Nerd alert.


Leia stryper Jabba.


Kommer i alla färger.


Alla favoriterna som miniatyrmodeller.

Superknuten



Handlade skor idag och testade som vanligt om expediten kände till "Superknuten". Alltså den snabbvariant av rosett som jag lärt mig av farsan, och som han lärt sig av sin far. Expediten kände inte till denna knut så det fick bli en liten lektion. Så nu kommer den unika kunskapen förhoppningsvis sprida sig i New York också.

Dagens lunch


En amerikansk klassiker. Billigt, och faktiskt ganska gått. Nyttigt?

Coolaste butiken ever

På shoppingrundan idag trillade vi in i den relativt nyöppnade butiken All Saints på Broadway, Soho. Inredningen var helt otrolig. Det första man möts av är ett skyltfönster och en hel vägg med bara gamla slitna Singer-symaskiner. Hela taket på båda våningarna är fullsmockat av TV/Film-strålkastare. På golvet står gamla tryckpressar i gjutjärn och fungerar som klädhängare. Bakom kassan en hel vägg med bara får-kranium. En detalj som förekom lite här och var, bland annat som hängare i provrummen. Extremt skickligt skapad inredning med fantastiska detaljer. Favoriten, ett tiotal iPads som "informationsskyltar" vid vissa klädhyllor.

Och kläderna. Ja, typ allt i hela butiken var hur snyggt som helst, men den billigaste t-shirten jag såg kostade över 500 spänn så vi valde att mest kolla på inredningen.


Singer, Singer, Singer


All Saints. Från London. Nu också med butik i New York.


Påkostat i varje detalj.


iPad som informationsskylt...


Skohylla.

Vem försöker dom lura


Diskmedel. Say no more.

Landet low-fat



Att försöka hitta produkter som innehållet naturligt fett är en utmaning i detta land. Allt heter fat free eller low fat, frågan är vad de har skickat i istället. Att försöka hitta motsvarigheten till standardmjölk är svår då dessa produkter får samma hyllutrymme som Bollnäs-filen hemma i Sverige. Vi har ännu inte lyckats hitta fruktyoghurt på småburkar som bara är "naturligt" feta.