fredag 10 september 2010

Två tjejer och en cowboy

Medan Fabbe och David roade sig på hangarfartyget Intrepid strosade Ella och jag runt i kvarteren kring Times Square. Vi gjorde små besök i diverse klädaffärer av större modell men hittade inget speciellt. Ganska trist område med en massa turister och försäljare som jagar men idag fick vi gå ifred, en mamma med ett barn är tydligen inte intressant för försäljarna, uj vad skönt det var.


Ella gjorde stora ögon när vi stötte ihop med den här typen... The Naked Cowboy. En konstig typ som springer omkring på Times Square iklädd endast kalsonger, boots och cowboyhatt... då är man tydligen naken enligt amerikanska mått mätt. Vad han gör? Inte mycket förutom att just springa runt i kläder som bilden visar och får folk att le, för det gör man, vad kan man annars göra.

Stan på cykel

Brooklyn bridge är rätt lång. Så vi bestämde oss för ett par dagar sen att hyra cyklar och ta en runda runt nedre Manhattan, över Brooklyn bridge och tillbaka över Manhattan bridge. Cykeluthyrarna förklarade att stan är cykelvänligare än man kan tro, och det stämde. Klarar man av Örebros gator så fixar man nog New York.


Färdvägen. Start vid South Street Seaport, söderut runt udden, osv. Går enkelt att förlänga upp till Central Park om man vill. Bra cykelstråk. Vår sträcka blev ca 11-12 km.


Präktiga familjen färdiga för start.


En förbipasserande turist från Chicago erbjöd sig att ta en bild. Jag förklarade att hon var tvungen att gå lågt med kameran för att få med husen. Fick henne nästan att lägga sig ner, men inte tillräckligt mycket.


SPOILERVARNING (Geocachingspråk). En micro-cache kamouflerad till bult, i en parkbänk vid US Navy memorial vid Battery Park.


Fabian och tre gudinnor. (Ja jag vet, grymt bra bildtext)


Västra sidan om nedre Manhattan. Ground Zero en bit in åt höger. Superfina promenadstråk längs vattnet.


Var tvungen att tvärstanna och ta denna bild. Luftskepp och Empire State Building känns oerhört klassiskt. Man tänker Hindenburg, 1937.


På väg att korsa från väster till öster. Tre kvarter kvar till Broadway.


Uppe på bron. Det var ju precis här som Godzilla jagade taxibilen. Hon sprang rakt igenom och krossade de första pelarna och fastnade sen i vajrarna vid nästa. Sen rasade bron, militären sköt missiler, ja ni vet hur det brukar gå...


Efter att ha läst igenom Daniel Svanbergs blogg "Ett annat New York" blev det här ett av utflyktsmålen. Empire Fulton Ferry State Park. Kanonfin park vid vattnet mellan Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge. Med fantastisk utsikt mot andra sidan. Till och med strand! Kan tänka mig att samma vy är riktigt najs på kvällen. Men det får vi kolla en annan gång.


Klockrent picknickställe. Minus för ljudnivån. Även om bilden ser idyllisk ut så är ljuden från helikoptrar i luften, pråmar på vattnet och tunnelbanetågen på Manhattan bridge (ovanför parken) väldigt påtagliga.


Ella ville gärna visa upp sin fina Ank-hjälm.


En grej som gör platsen ännu schysstare för oss med barn, är att det finns en skitfrän lekpark där också. Högsta kvalitet.


Vy från "DUMBO" som området kallas, upp mot Manhattan bridge.


Slutligen. Grimaldis pizza. 40 meter kö utanför.
Från Wikipedia: Grimaldi's Pizzeria is one of the most popular in New York City. In recent years,
Zagat Survey has rated Grimaldi's No. 1 Pizzeria in New York. As Grimaldi's does not take reservations, lines for tables are often long in summertime and extend far up Old Fulton Street.