lördag 11 september 2010

Robodance i tunnelbanan

Val 2010

Vi gick till val 2010 lite före er där hemma. Idag, den 11 september, var det nämligen dags för svenska medborgare att gå till valurnorna i Svenska kyrkan i New York. Det tog oss ganska exakt 45 minuter att ta oss från Coney Island till Grand Central Station för att sedan kryssa oss vidare fram till kyrkan. Vi blev lite överraskade när kön började redan i dörren. Kyrkan var full av svensktalande. Framför oss stod ett par som bott i New York i 10 år. Lite funderade vi över varför de skulle rösta. Har man verkligen koll på vad som händer i Sverige då? Och framför allt, varför ska dom vara med och bestämma över något som dom inte tar del eller drabbas av själva? Lite märkligt är det.

Hur om helst var det många som ville vara med och påverka och kön växte sig längre och längre utanför på gatan. Kul!


Populärt ställe.


Väntande väljare i Svenska Kyrkan i New York.

Coney Island - en märklig upplevelse

Efter missen med loppmarknaden bestämde vi oss för att dra ut till Coney Island när vi ändå var i krokarna. Vi tog tunnelbanan/pendeln och passerade den ena fallfärdiga stationen efter den andra. Visserligen brukar det se illa ut i närheten av järnvägar, men det här liknade mer gruvdistriktet i Zambia, än ett område nära New York.

Vi klev av vid slutstationen och gick ut mot havet. Det kändes direkt som kulisserna till en skräckfilm, typ "Nöjesfältszombierna anfaller" eller nåt liknande. Väldigt slitet och dekor och reklamskyltar från områdets bättre dagar i mitten på 1900-talet. Nöjesparken/parkerna såg ut att vara i uselt skick och skräckhästarna i karusellen och psykoclownerna på skyltarna gjorde att valde stranden istället. Den var mer som stränder brukar vara, sandig och lång.


En annan del av New York. Bostäder på Coney Island. (som inte är någon ö längre)


"Wonder Wheel" (psyko wheel) och i bakgrunden skymtar klassiska berg och dalbanan "Cyclone" (Psyklone). Utsiktstornet-gondolen såg ut att ha rostat fast halvvägs upp.

Många filmer har spelats in här, till exempel:
- Carnival of Blood, 1970
- The Wiz, med Diana Ross & Michael Jackson, 1978. En "svart" version av the Wizard of Oz.
- The Warriors
- Requiem for a Dream


Shoot the freak - have som fun with a paintball gun. Jag var förstås sugen att visa var skåpet skulle stå med mer än 15 års paintballspelande, men grejen kändes så sjuk att jag avstod.


Ja men visst.


Schyssta strandprylar.


Handmålat och ja, speciellt.


Körv med bröd.


Ingen dålig utsikt bara ett par mil från Manhattan.


Nöjesparken sedd från beachen.


Modeplåtning på gång.


Visa Familjen i New York 2010 på en större karta

Lopp-flopp i Brooklyn

Vi var laddade. Vi skulle på loppisjakt i Brooklyn. Med hjälp av GPS:en navigerade vi oss fram till platsen för loppisen. Vi hade målat upp en bild av ett fullpackat område med alla möjliga sköna och ovanliga prylar till vrakpriser men när vi kom fram... fyra bord... OK, vi fick tänka om. Vi lämnade platsen ganska omgående, tog en geocache i närheten och styrde sen kosan mot Coney Island.


Efter några timmar i Brooklyn har vi absolut inte koll på den stadsdelen. Men den här reklamen hittade vi i alla fall.


Brooklyn Flea Market?


Bensinpriset i Brooklyn för tillfället. (per gallon/ca 3,7 liter)


Inte lika välvårdade stationer i Brooklyn, men säkert väldigt fint en gång i tiden.