onsdag 8 september 2010

Modern konst

På eftermiddagen flydde vi undan hettan och smet in i det lufkonditionerade MoMA. Moderna muséet. Det går inte att hinna med alla våningar ordentligt, speciellt inte om man har barn med sig, men vi betade i alla fall av det som verkade mest intressant. Några installationer var precis som det ska vara, totalt obegripliga.


"Blå trasig pressening på spacklad vägg", hmmmm...


"Pojke mot svart-vit-rött". (Mondrian)


Varför köpa en Picasso när man kan plåta av den?

Radiostyrda segelbåtar



Lunchen avnjöts i skuggan vid "Conservatory Water" i Central Park. Alltså den fina damm som bland annat är med i "Stuart Little" och segeltävlingen. Man kan hyra en egen radiostyrd segelbåt och kryssa runt med. Vi nöjde oss dock med att titta på andras båtar.


På västra sidan av dammen sitter HC Andersen och läser saga för en anka. På söndagarna är det sagoberättande på riktigt.

På norra sidan finns ytterligare en staty, föreställande Alice i Underlandet. Och precis intill finns den klassiska geocachen "Down the rabbit hole".


Visa Familjen i New York 2010 på en större karta

Central Park Zoo


Portalen med klockspelet, känt landmärke. Ella och Fabbe är på rymmen.



Onsdag 8 september. Resans hittills varmaste dag. I dag blev det ett besök på Central Park Zoo, ett välbekant ställe för Fabian och Ella tack vare filmen Madagaskar. Tyvärr finns det varken zebror (Marty), giraffer (Melman), lejon (Alex) eller flodhästar (Gloria) där, men däremot bland små roliga pingviner och charmiga sjölejon.

Vi hittade en plats i skuggan för att kolla på sjölejonshowen och fick på köpet en annan typ av show, nämligen när alla nannies försökte styra upp sina hyperstressade (och sannolikt en aning curlade) barn till rika och hårt arbetande Manhattan-föräldrar. Vi lyckades också kolla in isbjörnarna, ormarna, fladdermössen, tranorna och några till innan vätskebristen blev för stor.

Kan även rekommendera det lite mindre "Childrens Zoo" som ligger intill (samma biljett). Väldigt fint och pedagogiskt. Och så är det lite fränt att det står ett par får och tuggar bara 10 meter från 5:e avenyn.


Sköldpaddor umgås gärna i flock, och kan ibland hänga på en stock flera timmar i sträck.


Var tvungen att ta en bild på denna amerikanska barnvagn. Ungefär lika stor som Enterprise i Star Trek. Förmodligen med AC och servostyrning.