tisdag 21 september 2010

Geocaching i Florida

Området kring Cape Coral/Fort Myers är extremt geocache-tätt. Finns hur många som helst, och det verkar var hyfsad kvalitet på gömmorna. Lite läskigt är det med terrängen här. Alligatorer, ormar, spindlar, fire-ants och andra otrevliga saker finns ju faktiskt här. Inte läge att leta "under sten" med andra ord. Vi tog med våra vänner som vi bor hos på en liten runda. Dom fastnade direkt för denna udda sport. Speciellt sonen Erik som gillade delen där man byter prylar. Och idag hittade vi ytterligare två stycken. Jenny gjorde geocachingdebut och hittade den ena.


Erik med en typisk amerikansk geocachebehållare – "Peanut butter".


På fastlandet närmast Kennedy Space Center letade vi upp denna gömma. Här lämnande vi vår egen travelbug "Fuglesang The Astronaut". Hans uppdrag är att efter att ha kollat på rymdprylar vid Space Centret, ta sig hem till Örebro i Sverige. Lycka till.


Fuglesang the Astronaut på en äkta geocache; amerikansk ammo box.

Fabian provar Tee ball

I måndags hade Eric baseballträning. Eller "Tee ball" som varianten egentligen heter. Pappa Bob lät Fabian vara med på träningen. Spännande för Fabbe som aldrig spelat baseball eller använt ett baseballträ. Det var lite kasta och ta emot-övningar och så en träningsmatch mot ett annat lag. Väldigt kul att få vara med och titta på en sån typiskt amerikansk aktivitet.


Pappa Chris visar Fabian hur man kastar. Eric kollar på.


Fabbe får till ett bra skott. Tricket? Låtsas att det är ett lasersvärd, så går det mycket bättre.


Glad spelare.