lördag 11 september 2010

Coney Island - en märklig upplevelse

Efter missen med loppmarknaden bestämde vi oss för att dra ut till Coney Island när vi ändå var i krokarna. Vi tog tunnelbanan/pendeln och passerade den ena fallfärdiga stationen efter den andra. Visserligen brukar det se illa ut i närheten av järnvägar, men det här liknade mer gruvdistriktet i Zambia, än ett område nära New York.

Vi klev av vid slutstationen och gick ut mot havet. Det kändes direkt som kulisserna till en skräckfilm, typ "Nöjesfältszombierna anfaller" eller nåt liknande. Väldigt slitet och dekor och reklamskyltar från områdets bättre dagar i mitten på 1900-talet. Nöjesparken/parkerna såg ut att vara i uselt skick och skräckhästarna i karusellen och psykoclownerna på skyltarna gjorde att valde stranden istället. Den var mer som stränder brukar vara, sandig och lång.


En annan del av New York. Bostäder på Coney Island. (som inte är någon ö längre)


"Wonder Wheel" (psyko wheel) och i bakgrunden skymtar klassiska berg och dalbanan "Cyclone" (Psyklone). Utsiktstornet-gondolen såg ut att ha rostat fast halvvägs upp.

Många filmer har spelats in här, till exempel:
- Carnival of Blood, 1970
- The Wiz, med Diana Ross & Michael Jackson, 1978. En "svart" version av the Wizard of Oz.
- The Warriors
- Requiem for a Dream


Shoot the freak - have som fun with a paintball gun. Jag var förstås sugen att visa var skåpet skulle stå med mer än 15 års paintballspelande, men grejen kändes så sjuk att jag avstod.


Ja men visst.


Schyssta strandprylar.


Handmålat och ja, speciellt.


Körv med bröd.


Ingen dålig utsikt bara ett par mil från Manhattan.


Nöjesparken sedd från beachen.


Modeplåtning på gång.


Visa Familjen i New York 2010 på en större karta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar