tisdag 14 september 2010

East village och bästa lekparken


Suverän lekpark som fick betyget sex av fem möjliga...

Efter att ha avverkat 8th street västerut, tog vi bussen på samma gata österut och klev av i East Village. Ett område känt för nattliv, musik, konstnärer och blandade kulturer. Vi promenerade längs några gator och kom fram till Tomkins Square Park. Här såg man direkt att man var i ett annat område. Alla typer av märkliga människor höll till här, i alla fall idag.

Och så en lekpark förstås. En superhäftig, bäst hittills. Ella och Fabbe for runt som galningar bland den ena fantasifulla konstruktionen efter den andra. Våra svenska lekparkskonstruktörer borde åka hit på studiebesök. Jag stack iväg och plåtade av filminspelningsplatsen för en scen i Die Hard 3, precis i ena hörnet på parken.

När jag kom tillbaka fick jag se en svartklädd man med långt teleobjektiv gå omkring inne i lekparken. Sofia hade också sett honom, och ett antal andra pappor. När mannen gick bort till gungorna och började plåta flickor som gungade så anföll papporna i grupp konfronterade mannen. De höll upp sina mobiler och fotograferade av honom på nära håll och såg sen till att han lämnade platsen illa kvickt. En del typer är skummare än andra.


Sofias drömbutik på 9th street. Gamla slitna prylar, ramar, skyltar och annat joks. Lite Ernst-feeling kan man säga.


Professionella tiggare i Tomkins Square Park. Tjejen i mitten såg vi en halvtimme senare sittandes på en gata i närheten med skylten "Got no luck, help me". Vet inte riktigt hur man ska facka in den här typen. "Militanta street-bums-punkare" kanske? Det lustiga är att man ser dom överallt. Ett exakt likadant gäng satt/låg på en bro i Rom. Har sett samma i Stockholm. Kamouflagekläder och Schäfrar. Någon som vet vad man kallar dom?


Skum typ med teleobjektiv. Troligtvis p******. Arga East village-pappor konfronterar.


I filmen Die Hard 3 hamnar Bruce Willis och Samuel L Jackson precis här. De måste lösa ett problem med två plastdunkar och vatten.




Den här fontänen finns på riktigt, men det är inte den som dom använde för att ta vatten i, den byggdes upp enbart för filmen.


Visa Familjen i New York 2010 på en större karta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar