torsdag 9 september 2010

Tre platser, fyra filmer

New York vimlar verkligen av movie locations. Platser där man spelat in filmer eller efterliknat på film. Här är några som vi besökte idag:


I Armageddon kommer en meteorit farande rakt genom MetLife-skyskrapan. Och i portalen rakt fram blir Will Smith hängandes upp och ner när han fastnar i en zombie-fälla i filmen "I am legend".


Källaren på New York Public Library. I filmen "Day after tomorrow" springer hjälten ner i här för att ringa hem med en av de här telefonerna. Vattnet forsar in och han hinner precis meddela nåt viktigt till sin far.


Grand Central Station. Djuren i "Madagaskar" rymmer från Zoo, tar tunnelbanan till Grand Central Station där giraffen Melman fastnar med huvudet i den här klockan vid informationsdisken. Kuriosa: Zebran Marty tar vägen förbi Times Square och frågar en polishäst om vägen. Den svenska rösten till hästen görs av Fredrik Beckmann.

2 kommentarer:

  1. vilka häftiga ställen ni besöker! Schyssta bilder!! Hoppas ni har det toppen. Hälsningar från ett höstkallt Örebro /Mia N

    SvaraRadera
  2. Underbar blogg! Jag är så glad för er skull att ni verkar ha så kul och blir otroligt inspirerad att åka till NY. (Och snart måste jag faktiskt börja med geocaching, det verkar väldigt roligt.)

    SvaraRadera