onsdag 15 september 2010

Vildmark i norra Central Park

Sista dagen i New York. Vi tog tunnelbana till 96:e gatan och gick sen rakt in i Central Park. Den första vyn som mötte oss var lite oväntad. Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir är en gigantisk sjö i norra delen av parken. Mycket större än vad jag hade sett framför mig.

Sen lät vi GPSen leda oss in i North Woods. Ett kuperat och vildvuxet skogsområde i den här delen av parken. Vi stannade vid "The pool" för att ta en geoache och vek sen av in i "The ravine". Efter att ha passerat porten till mordor kom vi in i ett område som lika gärna kunde varit mitt i skogen i norra Skåne. Ljudet från staden försvann nästan helt och hållet. Riktigt häftigt.

Vi tog en cache till i skogen och gick vidare upp på "Great hill" och sen till en ovanligt gammal byggnad för att vara New York. På en av parkens högsta punkter ligger ett blockhus (ett litet fort i sten) som byggdes till försvar mot engelsmännen tidigt 1800-tal.

Till slut kom vi ut ur skogen och var framme i Harlem. Där blev det lekparksbesök och mack-lunch.


Rejäl vattenpöl.


Man är inte riktigt beredd på det här perspektivet.



En riktigt bra geocache. En sån man ser helt klart och tydligt men ändå inte fattar att den är där. Om man inte är geocachare förtås. Inga Travelbugs innuti, men däremot en grön dinosaurie.


Porten till Mordor. Här börjar riktig vildmark.


Gollum, Frodo, Ella, David och Fabian gömmer sig utanför porten.


Bitvis obefintlig stig, inga problem för frilufts-Sofia.


Blockhuset.


Ella och Fabbe testar lekpark i Harlem. Sex poäng av fem möjliga, som vanligt.


Visa Familjen i New York 2010 på en större karta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar