onsdag 22 september 2010

Hos familjen Drew i Florida


Fabbe kör undervattensträning. Erik käkar fisk.

Cape Coral, Florida. Vi hälsar på hemma hos familjen Drew. Här får vi bo i en hel vecka!
Det första som mötte oss var extrem värme. Trots ett kokhett New York var man ju inte van vid denna hetta. Vi lyckades hitta rätt genom Fort Myers och Cape Coral, trots att GPS:ens CityNavigator-karta vägrade fungera (grymt irriterande). Familjen Drew består av mamma Jenny, pappa Bob, Erik 5 år och Maya 3 år.

Dom bor i ett jättefint område i västra Cape Coral. Bakom huset finns ett gemensamt rekreationscenter med pool, lekplats, basket- och volleybollplaner, gym m.m. En halv minuts promenad över det speciella grova Florida-gräset så är man framme vid poolen som lika gärna kunde ha legat på Mallorca.

Redan dag två stack vi iväg till Orlando och var på Disney World (Magic Kingdom) och Universal Studios (Island of Adventure). Jenny hade ordnat med superfint boende i närheten. Och på söndagen fortsatte fam. Gribing/Winroth till Kennedy Space Center.

I måndags blev det lite geocachande med alla barn, bad i poolen och shopping. På eftermiddagen fick Fabbe hänga med på Eriks Tee Ball-träning. Dvs baseball för barn.

I går tisdag drog vi till en strand på ön Sanibel. En fantastisk strand utan bebyggelse. Varmt och skönt i havet. Tog några cacher där också och passade på att lämna en TravelBug som fått hänga med ända från Åmmeberg i Sverige. På väg hem kollade vi in Fort Myers Beach också. Lika fin strand där med mycket semesterkänsla.

Idag var jag (David), Bob, Fabbe och Erik i ett naturreservat i närheten. Gick på en boardwalk genom en spännande mangrove-skog. Hade inte närkontakt med alligatorer eller andra större djur. Däremot på hemvägen skulle vi ta en enkel vid ett vägräcke cache och Fabbe stack handen i ett getingbo. Klarade sig med ett stick som tur var.

Nu packar vi för morgondagen flygresa hem via Texas, New York och Stockholm.


Sofia, Ella och havet.


Maya, Jenny och Erik.


Utflykt i Mangrove-skogen.


Familjen Drews crib.


Visa Familjen i Florida 2010 på en större karta

1 kommentar:

  1. Tack for denna resa. Jatteroligt att fatt folja med pa den. Man blir ju bade inspirerad och sugen att gora en sjalv. Hoppas resan hem nu blir bra och att ni ocksa tycker om att komma hem. Ha det sa bra. Kramar Victoria

    SvaraRadera